enkel/dubbel!?

Ja då har man varit på första rescue diver teorin.
Är grymt förvirrad nu hur jag ska göra med att köpa utrustning.
Enkelpaket eller dubbelpaket. 232 bar, 300 bar, 10 l, 12 l , 7 l, dubbel 7a, dubbel 12a, knubbig eller avlång.. Alla dessa val gör mig snart galen!
Fördelar med dubbel är att det är mycket säkrare. Går något snett i ena kranen, som säg att luften börjar strömma ut (friflöda) och man befinner sig på 30 meters djup kan det bli problem att nå ytan säkert..  Men med ett dubbelpaket stänger man bara av den felande kranen och vips så har man luft igen. Plus att man har nog med luft för två dyl. Nackdelen är att det är fyratusen dyrare och att det är grymt tungt, Ligger runt 20 kg tror jag som man ska bära runt på.. Orkar knappt lyfta stålflaskorna i affären ju. Skulle förmodligen falla framlänges eller baklänges med de på ryggen.
Däremot nackdelen med enkelpaketet är såklart att det inte är lika säkert, inte för att det är osäkert! men du har inte luft till två dyk utan måste fylla flaskorna emellan eller ha två flaskor.. å andra sidan är det lättare och billigare!!

Sedan är det tydligen tjejdykningshelg på västkusten på g, vill såklart med dit men måste ju öva rescue med pojkarna, för självklart är det bara killar i gruppen, eller män ska man kanske säga. Fast Dive Mastern blir med en tjej i alla fall!

Usch, hatar att behöva ta beslut. Å mamma å pappa är borta så dem kan ja ju inte dikskutera hur ja ska göra med, men antar det är att bli vuxen.. Vill inte bli vuxen








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0