Över nu

Snart dags för skolan men idag är det skönt för idag sätts våra slutbetyg om 4h 16 minuter!
Och igår tog även fysiken slut vilket är så himla skönt och var värt att firas...
Igår kom Linda på kvällen och lagade mat till mig, lyxigt eller hur! fast ja fick sticka till affären två gånger pga glömda varor ; ) men gott vare!
Sen skulle hon försöka spela gitarr då å de gick väl... mja sisådär :P
Sen de vanliga på onsdagar - Grey's,  det är ett måste så.
Oj nu tickar klockan på och ja ska till skolan och ha teckenspråk i 2h45minuter
Men Tack Linda För En Underbar Kväll Med Mycket God Mat :)

Dagar med favoriterna

Länge sen det var uppdaterat nu.. får skärpa mig

Helgen som var var jag i alla fall på Hönö och dök, vi var på tjejweekend :)
Gjorde fyra dyk. Tre av dyken var såkallade grönsaksdyk och ett var ett vrakdyk. Tyvärr såg inte vi hummer på våra grönsaksdyk men några av de andra dykarna hade sett fyra under sitt  dyk.. lite surt..

Denna vecka har vi vart lediga onsdag torsdag fredag.
På tisdagen var jag till Linda och såg henne döma senare på kvällen :)
Tyvärr hade jag inte uppfattat att sunne inte hade ledigt onsdag så de blev att gå upp tidigt.. Men lätt värt att vara i Stöpa ändå eftersom jag fick vara med Linda å se henne döma vilket ja aldrig gjort förut :)
Onsdag pluggade ja, lite, valde tapeter till rummet å så vidare. Senare på kvällen kom Linda till mig å vi såg på grey's anatomy vilket är ett måste på onsdagskvällar :P
Torsdag var jag med Jocke och åkte Motorcykel för första gången som jag kommer ihåg, hade ställ och ryggplatta å hela kitet utom bootsen. Svängarna var lättare än ja trodde att hänga med i.
Så dessa tre dagar har jag vart med båda mina favoritpersoner !!

Idag är det Fredag å ja har vart till balklänningen så de sista fixas nu, sedan åkte ja til mormor å sa hejdå eftersom hon åker till usa imorgon å sen blev det att hämta tuberna på dykmagasinet.

Resten av dagen kommer ägnas åt Fysik nu.

Tråkigt inlägg men alltid något :)


what's left

Imorgon är det kemiprov, ändå sitter jag här. Drar igång snart....

Idag har varit riktigt slappt. men nu börjar allvaret snart med plugg..
Betygsprat på filosofin, svenskan inställd och räkna själv på fysiken. Imorgon börjar jag 13.00 men då är det slutprov visserligen och det kommer gå skit. I alla fall mot vad de brukar gå.. Gillar inte organisk kemi alls.
Sedan efter provet har jag en timme på mig att åka hem och fixa allt inför dykningen, fast det är packat så det lär ju gå bra. På onsdagen är de också soft, då är svenskan inställd - igen. Fast det blir att arbeta då!
Sen är de inlämningar å fysikprovet kvar men sen är de över. Det är över om 18 dagar och då är helgerna inräknade.

För övrigt ska jag söka arbete nu från november och framåt. Enda kruxet är att det är i Thailand. Så nu måste jag skriva mitt första seriösa CV. Jaja, de tar vi imorgon kväll

Over and out

Larmcentralen

Okej, lite har hänt denna vecka, eller de få dagar som har gått på den.

Måndagen.
Eftersom det var dags för muntliga nationella idag var jag ute från lägenheten redan före 8. Tänkte repetera talet och så, så jag skulle ha en halvtimme typ på mig att göra det. Kommer ut ur mitt trapphus och i trapphuset längst bort på trappan ser jag det ligger någon mellan dörren, ser ut som den solar ungefär. Men när jag kollar närmare ser jag att den som ligger där skakar krampaktigt som... ja mycket..kan inte beskriva det.
släpper alla skolsaker och springer dit samtidigt som jag slår 112 innan jag är framme och bärjar tala med den på larmtjänsten. Här var något fel - det syntes ju.
Mannen som ligger där är blodig på armar, trappen är blodig men värst är huvudet.
Kan än idag se bilderna när jag blundar, de går inte bort. Känslan finna också kvar
När ambulanspersonalen kom och de lyfte upp honom såg jag vart allt blod kom från... I bakhuvudet fanns ett jack, milt sagt, på vad jag uppskattar till minst tjugo centimeter diagonalt och ganska djupt. Förstår inte hur man kan få ett sådant sår av att ramla, men dörrposten är ju gjort i metall i och för sig så..
Men nu till det hemskaste

Under tiden jag satt bredvis mannen och väntade på ambulansen så fanns det inte en själ i syne.
Men efter kanske fem minuter kommer reklambudet, den stapel han bär är lätt mer än en halvmeter. Denna reklambunt ställer han ner vid trappen bredvid mig och mannen som skakar i kramper och blöder och det är blod överallt. Han ställer ner reklamen nickar hej mot mig... och går! Inte ett ord, inte hur är det, behöver du hjälp eller något. Han vänder och går.
Efter kanske ytterliggare fem kommer en person från samma trapphus ner, han kliver ÖVER mannen och går ut. Samma här, kallar han inte ser. Samtidigt kommer en från trapphuset bredvid, låser upp sin cykel men sen inser att något är fel och frågar vad som hänt. Då vänder den andra mannen sig om som hunnit gå en två meter och snart ska runda hörnet å frågar om allt är okej. Men det var allt. 
Inser inte folk vad fel de behandlar medmänniskor. Reklammannen som ställer ned reklamen och går utan ett ord, mannen som stiger ä'ver den i kramper och blod som är 30 cm upp på dörren och mannen själv fullt blodig i huvud och kropp, cyklisten som låser upp cykeln innan han bryr sig om att fråga vad som hänt... Vad lever vi i för samhälle. Tänk om jag också satt skygglappar för ögonen och gått till skolan istället. Inte bästa förberedelsen för muntliga NP direkt. Men så kan man inte tänka! Man stannar ju hos den som är skadad tills hjälpen kommer. Jag kunde inget göra mer än att sitta och se till så att han inte skadade sig mer än han redan gjort och hålla upp dörren som annars låg mot honom, annars var det bara att invänta ambulansen. Känns hemsk när man är så hjälplös. Så längtar till söndag då jag ska på en inplanerad erf kurs!

På kvällarna när jag sluter ögonen har jag en bild fastbränd på näthinnan. Jag önskar den kunde försvinna. 

Ineffektivitet som aldrig förr

Denna helg skulle jag plugga som aldrig förr, nu söndag kväll sitter jag här och har typ inte gjort ett skvatt. Lyckades under helgen dra på mig en förkylning såklart så är stel, hostar å mår allmänt dåligt. Mest inte orkat göra någor. Men har ju Nationella imorgon så skola blir, å då ska man väl blivit bättre tills dess.
Imorgon ska ja även in å kolla/hämta på mina älsklingar på dykmagasinet, eller kanske se om de får stå kvar där så ja slipper tänka på att någon kanske av någon kosmisk orsak bryter sig in i lägenheten när jag är borta å snor dem. Så.. de kanske får stå kvar tills fredag då nästa dyktur är med lite tur.

Borde gjort så mycket mer denna helg men orkar inte bry mig. Inte bra nu när det endast är tre veckor av prov kvar i skolan, inte bra alls. Skoltrötthet är något man inte har råd med nu.

Men har i alla fall fixat skor till studenten/balen nu. Gött å ha det undangjort.
Så nu är de inte mycket  kvar att ro hem innan allt är klart!

Skivtjärn

Idag har jag varit i skivtjärn och dykt. Strålande sol när man anlände vid 12 och efter sätt ihop utrustning och raggat parlamrat blev det ett dyk i 32 minuter. Så skönt att va i vattnet igen!
Fenorna var dock lite för stora så de var väl de enda som inte var så himla hajt då..
Älskar detta dock

Fredrik: varför kom du inte in igår?
Jag: Antog att ni skulle ringa om det var något
Fredrik: Men vi ringde ju både jag och Jonas
Jag: Nej ni har inte ringt.. hade inga missade heller (Linda är mitt vittne)
Fredrik: Jo vi ringde... (Å så fortsatte vi ett tag..) Dina grejer har kommit och står på dykmagasinet

Ganska bra återgivet.. men vad irreterande, kunde haft mina egna saker, eller i alla fall dräkten för flaskorna var inte ihopmonterade men ändå. Fast får kolla imorgon:) Men rysligt skönt väder att dyka i !
Varmt som attans på land också, inte fel alls
Sen bar det av till mormor där jag fick mat å mamma kom dit senare hon med. Alltid trevligt att få mat när man kommer upp ur vattnet :P Vilket DDSK också bjöd på i och för sig

Men nu är jag så fasligt rysligt trött att det får bli sängen nästa!

RSS 2.0