Dräng

Tjaa, har hjälpt farmor idag, kände mig som en dräng med min högaffel, ni vet en sån där med två gafflar som sticker ut... Skottade slaget gräs och så och drog iväg lassen till komposten som växte flera meter.
Imorgon är sista dagen på Munkfors AB, sen bär de av till Stockholm.
Om fem dagar är Linda framme i USA, fatta vad jag kommer sakna henne!
Kan fortfarande inte tänka mig hur svårt de kommer bli, vet bara att de kommer bli de.
Men du kommer säkert få jättekul gumman, precis som vi ska se till att ha den här helgen !
Dags att fortsätta packa

Peace out

Home again

Hemma då igen.
Måste säga att Sunne börjar kännas som ett andra hem. Har just lagt upp bilder från kameran så sitter å småler just nu. Var mycket roligt som hände i helgen!
 Imorgon blir det jobb och Karlstad där det blir att planera ett scenario för avslutningen av rescue diver.
Har inte så mycket att skriva just nu, får bli mer någon annan dag, Stockholm på torsdag!!




Bannad

Då sitter man här hemma hos Linda, hon lagar mat och jag får inte vara nära spisen men inte lämna köket, hemliga ingredienser antar jag.. Sen ska vi till ett glasscafé och åka båt över dit. Eller färja kanske är mer korrekt?
På fredagen var vi i alla fall på Kolsnäs och igår hade vi en riktigt slapp dag, å då menasr ja verkligen slapp!
Kollade på Harry Potter ettan och bedtime stories. Men nu sitter jag alltså här i köket med hunden som sällskap och datorn, ska nog ta å smyga fram till Linda ...schyss!

Slit ..släp

Arbetdagen har varit skön idag, började 06.00 och slutade 17.00 då med 3 timmars övertid :) Sedan var det att åka hem och va hemma ca 50 minuter för att återvända ner för maskintillsyn på en halvtimme. Goa pengar denna dag, synd att man inte får se dem förräns augusti.

I helgen har jag varit i Stöpa. På fredagen var vi väl lite allmänt lata men på lördagen jobbade vi båda två för att sedan åka till en av Lindas kompisar i Torsby, mycket trevligt!
Söndagen fick vi en liten matlagningskurs på klätten där vi själva lagade pepparglaserad fläskfilé med klyftpotatis. Var helt ljuvligt gott! Men allt som är tillagat av oss måste ju bli bra så ingen surprise ;D

Sitter just nu och kollar på tåg till Stockholm. Vill köpa biljetten medans det är hyfsat billigt men har problem med hembiljetten för vet inte när ja ska boka den... Hmm får bli ett senare problem, typ morgondagens xD
Tror det kommer bli grymt kul i Stockholm även om jag förmodligen kommer gråta floder sen, men har kommit på att det är värt de!

Halvblodprinsen

Var på halvblodprinsen igår, den var mycket bra! Satt i mitten högst upp, var ganska skönt att de (länge sen jag var där okej) har mugghållare i stolarna nu, tummen upp (Y)
Var lite kul det var en tjej som hade klätt ut sig till Hermione xD

Innan bion hann jag även med att arbeta 6-12.20, skaffa pass, hämta ut biobiljetter, göra ett slutprov i rescue diver, köpa trådlöst internet lämna in mobilen för lagning och åka och byta biljetter med Ida, sluttochen var att äta på mcdonalds.
Efter bion åkte vi hem till Linda där jag sov och gick upp 4.30 för att åka och arbeta ännu en dag :) Bästa var att ja inte var trött :P


18 snart 19

Hm första arbetsveckan har gått. Ingen städning än, men nästa vecka kommer vi inte undan för då har vi arbetat oss igenom maskinerna som gått ut, sedan blir det till att bli profesionell städare - eller inte.

Imorgon kan jag inte heller längre kalla mig 18 för då övergår jag till den här hemska åldern som kallas 19, en mellanålder.. suck.
Släkten kommer imorgon också, längtar redan efter imorgon för att få min egenkomponerade räkbakelse, men det är ingen vanlig en, ska lägga ut bild nångång så ni får se vad ja menar, grymt god i alla fall.

Sedan idag var skjutsade jag Linda till Klätten, väl där åt jag pepparglaserad fläskfilé med potatiskyftor, jättegott!!
När jag åkte hem sen fick jag åka hem till Linda med en korv hon köpt men ingen var hemma så den fick läggas på altanen xD I en elektrisk potatisskalare xD

Nu väntar jag på att klockan ska ticka, borde läsa dykteori och ska nog göra de snart, ikväll blir de kortspel med familjen
Önska mig lycka till!

..

Nu har jag vart hos Jocke, känner mig lite bättre efter prat och barnfilm. Disney är allt bra ibland!

.

Idag var första gången jag inte kunde se mina föräldrar i ansiktet. Jag kunde i se dem i ögonen med risk att de skulle se mina. Då hade de sett att de var totalt rödsprängda. Jag fattar inte att så många tårar ryms. Nu gör det mest ont i bihålorna, antar det är på grund av alla tårar
Jag känner mig liten

Notering

Du är ju fan helt underbar Linda !

Kort om turnén


Lunneviken




Insåg just att jag inte skrivit något om när vi var iväg och dök..
Hoppar över bilresan men väl framme i Lunneviken som var vårt första stopp tog det ett tag innan vi gjorde upp dykparen och hur allt skulle skötas med tältuppsättning och så. Jag och Ulf var först i och klockan var väl runt nio då kanske. Vi letade efter havskatten som setts där tidigare men fann den inte tyvärr. Vi såg väl en hel del sjöstjärnor, krabbor, fisk... Väl uppe igen var det Johan och Marcus tur att bege sig ner och när de kom upp så var det dags för oss att gå i igen. Klockan var då ca 23.35. Var meningen vi skulle följa en vägg och till början följde vi en vägg -rätt vägg. Men någonstans där nere valde vi fel för det är tydligen lätt att tappa bort sig i Lunneviken och vi skulle väl inte vara sämre vi.
Så när det var 10 minuter tills deco tiden var ute började vi vår uppstigning, då hade vi varken botten, eller väggreferens och fick skjuta ytboj och kom upp mitt i fartleden... (Y).
Blev ett fint ytsim tillbaka med Ulfs linrulle som han tappat på släp. Rullens lina är mellan 25-30m...
Men sen böev det grillning vid 1 på natten och när vi skulle lägga oss märkte vi att vi fått grannar. Högljudda norska grannar som skrev mellan de tre tält de satt upp runt våra två..
Efter ha lyssnat ett bra tag fick Ulf nog och sa till! Tack för det.


Svestad Brygges vrak



Svesta brygge var nästa stopp och här fick mitt lokalsinne från förra gången vi var här guida oss. Efter många om och men kom vi fram och började fylla luft och göra iordning.
Samma par som förra gången fast denna gång skulle de gå först i.
Måste säga att det var fyllt av brännmanet i vattnet här så det gällde verkligen att se sig för och simma på rygg.

Jag och Ulf valde att ta det djupaste vraket, Kaptein Sorte Bill's skute, och herregud vad fint det var!! Synd att vi fick så lite bottentid från datorn för det var verkligen magnifikt. Sikten var säkert 20m och man kunde se hela vraket när man kom över kanten. Så himla stort, intakt och fint vrak!!
När vi kom upp var det av med grejerna och mer eller mindre slocknade direkt efter maten. låg där på betongen och sov med hunden. När jag vaknade hade de andra gått ner i vattnet å Ulf låg vid mina fötter och sov..
Fin ytorganisation det.

Andra vraket blev Lekter'n som är en stor gammal prom. Mindre bra sikt men ändå!
Ett vrak lixom - jag är svag för vrakdykning!







Klartjärn kallas inte klartjärn för inte!
Önskar jag hade haft en kamera med under vattnet för herrgud vad klart vattnet var!
När man först simmade kunde man inte fatta att det endast var en kvart från svensja gränsen. Kristallklart vatten, en dropoff att sväva ut över och bara se ned i det blå. Andra dyket var enligt mig klart bäst då det fanns jättemånga fallna träd där som blivit täckta med sediment å slam så det var som en spökfilm, sjukt nice!
Något annat som var skönt var att flytkraftskontrollen var helt perfekt, kunde ligga stilla i vattnet, blunda och halvsova och när man kollade upp låg man fortfarande och flöt på samma ställe!

Nej den här helgen var riktigt underbar. Trots att småsaker som inlåsningen i duschen inträffade sista morgonen och sådant, men det var grymt kul!





Sunset



Solnedgången vid Lunneviken

Camp Sunne

Ännu en vecka har passerat och jag har mer eller mindre campat i Sunne :)
På tisdagen bar det av i tron om att onsdagen skulle innehålla en hemlig resa, så blev det inte utan istället blev det vattenlandet med Sandra och Jocke. Väl där funkade inte vattenlandets kontakt med banken och varken Jocke eller jag hade pengar så Sandra fick betala in oss.
På vattenlandet var det inte speciellt mycket folk och tro det när det efter en timme eller så börjar åska och mullra överallt. Strömmen gick till och med... Men kul var det ändå!! Inge folk = inge kö.
Men runt 4 slängde vi fyra in handduken och skiljdes åt, Jocke och Sandra mot Munkfors, jag och Linda mot Stöpa.

Har även hunnit med Bilbingo, ett nummer från att ta hem rövaren - fnys
men that's life. Roligare var att jag inte var den dåliga förloraren denna gång =P
Filmkväll, och jag säger då det, "I taket lyser stjärnorna" var så jävla sorglig, så alla som inte har sett den SE. Usch vad tårarna rann och vad synd det var om mamman, hjärtskärande!!!

På torsdagen var vi på vår hemliga resa, den startade klockan 04.00, snacka om att jag var trött men kommer inte glömma den dagen!
Sen var vi även upp till Klätten där Linda skulle lägga schema för resten av sommaren innan hon åker... och det slutade med att även jag fick arbetstid på lördagen så har nu arbetat där :)
Ganska kul faktiskt, men hade hyfsat stumma lår (!) efter. Varför just låten har jag ingen aning om... men kanske blir så efter 10,5h arbetsdag när man inte är van.. men resten av personalen var också helskön så kanske därför dessa timmar gick ganska fort ändå!

RSS 2.0