I'm a rescue diver :D

Då var ÄNTLIGEN rescue diver kursen klar. Vid 10 var det samling på dykmagasinet, så vi satt där 8 dykare och the boss himself och väntade på larmet. Idag skulle vi kalla att vi var nationella insatsstyrkan. När det gått en halvtimmebörjade alla bli lite väl nervösa och så ringer det, alla blev ännu mer nervösa och då var det Ulf som berättade att parkeringvakterna kom om någon hade glömt lägga i... suck så det var falsklarm och alla var skärrade. Vi satt nämligen inte bara å vänta utan fick dykolyckor berättade för oss...
Men 10.54 kom larmet och vi fick bege oss till Gubbholmen i Karlstad, det vill säga klarälven. Jag och Ulf var förste dykpar och Magnus och Eddie det andra.

FY FAAAAN säger jag bara, 3 dykare ahde gömt sig i älven, älven är hög... högt vatten innebär ström - big deal!
Jag och ulf skulle ta den som låg under bron för där syntes bubblor, vi simmade för våra liv men vi kom ingenstans, strömmen var fööör stark. Effter omvärdeat tog vi av oss fenorna och gick till andra sidan gubbholmen och tog oss till en plats högre upp och drev med strömmen, när vi väl gick ner fick vi glida undervattnet med strömmen men fann ingen dykare där, började då dra oss med fingrarna tillbaka och söka vart vi kan ha missat honom, och under broar är strömfåran som starkast så OMG om inte kroppen värker imorgon. Dessutom är halva botten kompakt lera som inte dirwekt går att få fäste i. Sen visade det sig att två minuter från det att vi gick ner förmodligen mindre gick den "försvunna dykaren" upp på ytan. Så det fanns ingen vi KUNDE hitta.
Sen begav vi oss ner för älven där Johan och Eddie slet med ett annat offer med HLR och Erika som stod på land å var ledare typ. Så när offret var uppe var det över, Alla fyra offren hade omhändertagits och överlevde.

Vi fick ett jäävligt svårt scenario, till och med dykledarna sa att det var tekniskt svårt detta och tromig, älven är vsår att söka i, för missar man dem måste kan man inte simma tillbaka, du måste upp till ytan, ta dig till land och gå i igen, och missa någon när man pker med fötterna före och man inte vet vart de ligger är svårt.
Men sen när vi väl samlades var de lite prat och vi begav oss till dykmagasinet och väntade i ett rum för oss dykare och ett där ledarna satt och utvärderade om vi var godkända eller inte. Men det var vi!!!

Så nu mina vänner är det klart och ci som gått kursen kan nu kalla oss Rescue divers - räddningsdykare.

gps skulle vart bra..

Ja i helgen var man hos Mondira och firade att hon fyller 18 tillsammans med hennes familj, släkt och vänner. Totalt ca 50 personer. Började bra för Emma och mig när vi begav oss iväg med bilen, men inte utan att först ha lurat Katrin att vi gick stavgång till kronoparken... Resan börjar och vi missar bra nog avfarten... sedan när vi åkt en bit och hittat ett ställe att vända på tar vi återigen fel avfart för vi trodde vi skulle komma ut på rätta motorvägen men fick åka till förjestad/sundsta och köra rätt. Dock var det förmodligen smidigaste alternativet ändå.
Väl framme hade vi fullt sjå att hitta på kronoparken då vi nu gick till fots. Anlände endast 25 minuter för sent men lite av de beror på dålig guidening i telefonen när vi väl velade på frödingshöjd.
Maten var supregod, fick åka till en thairestaurang med riktig thaimat, till och med friterade räkor :D

På kvällen gav vi oss ut i lekparken och ... ja det var skitkul helt enkelt. Man skrattade väldigt bra åt Katrins ljudeffekter. Oh my god liksom !
Kändes skönt att få skratta igen.

Idag har jag målat på vårat uthus, såg ut som en färgburk när ja kom in. Kroken släppte nämligen där färgburken satt på stegen... gräsmattan ser ut som ett blodbad  xD
Fin som var var var det bara att snabbduscha eftersom åskan gick och det tydligen är farligt att duscha då.











Jag bjuder på den




Här jag hör hemma

Idag var det dykning på schemat. Första var vid klockan 10 och väl i vattnet bestämde sig min dator för att det skulle va kul att jävlas genom att vägra gå in i dykläget. Fint den kommer va så här i 48 timmar nu. För den som inte är insatt kan man väl enkelt säga att daton är ens livlina. Utan den har man inte koll på hur länge man får vara nere, när säkerhetsstoppet är klart... Helt enkelt ens livvakt.
Andra dyket var det klart bästa, när vi kom fram var det en säl alldeles brevis kanske 50 m från båten. Under ytan fanns gott om krabbor (STORA) , söstjärnor, stora fiskar, koraller, hummer och gud vet vad. Hittade en kniv också som jag tog med upp till ytan, den var blå..

Har liksom återigen kommit på att det är vid havet jag hör hemma, fast känns som det är något som saknas, och känns verkligen när mobilen står tyst för det mesta, saknar att få massa sms =/
Finns fler saker jag saknar också, men det tar vi en annan gång :(

Lysekil

Då har en dag tillbringats i Lysekil. Vi bor ca 100 meter från havet kanske, dykshopen är precis över gatan, kanske 50 meter emellan. Bokat in mig på två dyk på fredag. Ska bli rikigt nice. Igår badade vi och klättrade i berg. Fiskade krabbor och lekte.
Är astrött just nu, blev väckt imorse av syster som kom å gick genom rummet. Sen före 8 kom barnen som är 3 och 4 in och sen var det slut på vila. Hunnit lekt med lera, varit fånge hos trollen, lekt hadklappslekar... fullt upp med andra ord. Tänkte smita ifrån efter lunch till havetshus. Där kan jag gå runt länge och förmodligen ha lika kul som om jag vore en treåring som ser något för första gången.
Idag missade jag ett samtal med 24 minuter, snacka om oflyt. Sov med headsetet på inatt, helt kontigt nog inte obekvämt även om man lätt kan tro det.
Var ock kollade på hubil igår, agerade chaufför, inte det smartaste jag och syster kunde blivit med ut på. Vi kom hem vid 12, vi åkte vid 7... inte smart, inte smart alls. Var så jäävla trött i bilen å så gick de inte å sova...
Nu hör jag att syster å lillkillen kommer, bäst att gå.

Var rädda om er!

Hur ofta?

Då är man hemma från dagens dykning då. Samlades 17 och hemma nu vid 23, fint de..
Övat lite olika situationer och lyft tekniker, ganska kul när man springer runt med en annan människa på axlarna och inser att man klarar det, det är inte bara body builders i filmer som klarar de :)

Emma, Katrin och jag var och handlade förut också, tog som vanligt längre tid än väntat när vi handlar men vi fick något tillslut iaf. Mobilen blev reparerad gratis även denna gång, börjar bli en vana att va där med några veckors mellanrum så får se hur lång tid det tar denna gång.
Dagens skräll är detta, jag blev bra på passfotot. Hur ofta händer det ?
Nej just det, precis som du tänkte nu, inte ofta .. Så nu måste man nästan ut och resa för att fira att passfotot blev bra!
Några förslag på resmål?

She's alive :D

Igår vid midnatt fick jag första livstecknen från USA, fy fan vad skönt!
Tyvärr sov jag som ett barn när de andra tecknen kom vid 03 =(. Men jag tänker sova med headsetet på om det så ska behövas ikväll!
Nu ska jag snart duscha och hoppa vidare till karlstad där en mobil ska hämtas, passet hämtas, en webkamera köpas och sen träffa Emma och Katrin innan det bär av mot dykmagasinet.
Sen när ja kommer hem blir det att ladda om för sen blir det semester i Lysekil tills lördag då det blir hemfärd för att fira Mondira. Vi ska  käka thaibuffé det är ungefär det jag vet :)


För jag har fått världens finaste halsband av världens bästa så det så !

(Bara ville tillägga det)

Känner mig tom


Sitter här i Malin och Gias lägenhet, de är på Arlanda eller påväg från, vilket har ja ingen aning om. Väskan min står packad i hallen och allt är klart för att åka hem, men mot vad?
Linda är nu påväg mot USA, det betyder att det som väntar hemma är jobb, vilket i och för sig är bra för då får ja chans att kunna tjäna pengar och sätta undan dem.
Imorse var riktigt hemskt, speciellt efter hissen gått ner från fjärde våningen, då brast allt. Tror de kommer ta ett tag att förstå att det inte går att skicka iväg ett sms om vi ska ses idag för ... de går ju inte.  ='(
Så nu blir det att hämta mobilen som är tillbaka från lagning och ut och köpa en webcam, skype kommer få bli vår livlina!

Saknar dig gumman

RSS 2.0