Tummen upp

Nu anser jag att jag vart ganska duktig. Inte för att jag varit så aktiv som jag skulle med skolarbetet men kolla här..

* Deklarerat
* Besiktat bilen
* Sagt upp comhem
* Städat
* Införskaffat vita plagget
* Beställt make up till balen
* Skaffat håruppsättning till balen
* Skrivit prov

Det jag har kvar denna vecka är: filosifiprov mvg delen, teckenspråks prov det teoretiska, valborg och dyka. Sen plugga inför nästa veckas biologiprov och muntliga nationella i svenska B

Helt onödigt och tråkig information men nu vet ni!

Efterlängtat

Vad har hänt sen senast?
Hmm.. i fredags var jag och Linda till Sandra och hälsade på henne, åt glass och sa grattis då hon fyllde 28 på lördagen. på kvällen lagade vi mat, ett tips till alla er där ute, lax ska inte ugnstekas om man samtidigt har pommes frites i ugnen för de tar då smak av laxen...
Sen runt nio eller vad de kan ha varit kom Jocke och såg på film med oss. Inte för att vi såg en enda scen ur filmen men ändå.. Eller ja, Linda var väl den enda som kollade lite. De roade sig för övrigt med att skriva på mig, så på vänster arm, för det går inte bort tydligen, står det Mohahaha jocke was here och på den högra Linda was here hehe  tre stjärnor plus HAHAHA, ser sååå fint ut så jag nu måste ha långärmat.

På fredag beställde jag förövrigt min dykutrustning och det föll på ett tech paket med dubbelsjuor, lampa, och en ursuit torrdräkt. Får se när jag får allt men det är efterlängtat! Fast det lär ta lite tid, flaskorna kommer in från England :(
Den 15-17 maj ska jag även på tjejweekend på Hönö där vi gör 4 dyk, har sminkparty (!) och ska ut på puben. Hm, jag - sminkparty ni ser vart de felar direkt..

Annars har helgen mest varit plugg, plugg plugg. Ja förutom lördagskväll då sandra kom hem till mig och vi såg på film.
Nej nu måste jag gå och...plugga

enkel/dubbel!?

Ja då har man varit på första rescue diver teorin.
Är grymt förvirrad nu hur jag ska göra med att köpa utrustning.
Enkelpaket eller dubbelpaket. 232 bar, 300 bar, 10 l, 12 l , 7 l, dubbel 7a, dubbel 12a, knubbig eller avlång.. Alla dessa val gör mig snart galen!
Fördelar med dubbel är att det är mycket säkrare. Går något snett i ena kranen, som säg att luften börjar strömma ut (friflöda) och man befinner sig på 30 meters djup kan det bli problem att nå ytan säkert..  Men med ett dubbelpaket stänger man bara av den felande kranen och vips så har man luft igen. Plus att man har nog med luft för två dyl. Nackdelen är att det är fyratusen dyrare och att det är grymt tungt, Ligger runt 20 kg tror jag som man ska bära runt på.. Orkar knappt lyfta stålflaskorna i affären ju. Skulle förmodligen falla framlänges eller baklänges med de på ryggen.
Däremot nackdelen med enkelpaketet är såklart att det inte är lika säkert, inte för att det är osäkert! men du har inte luft till två dyk utan måste fylla flaskorna emellan eller ha två flaskor.. å andra sidan är det lättare och billigare!!

Sedan är det tydligen tjejdykningshelg på västkusten på g, vill såklart med dit men måste ju öva rescue med pojkarna, för självklart är det bara killar i gruppen, eller män ska man kanske säga. Fast Dive Mastern blir med en tjej i alla fall!

Usch, hatar att behöva ta beslut. Å mamma å pappa är borta så dem kan ja ju inte dikskutera hur ja ska göra med, men antar det är att bli vuxen.. Vill inte bli vuxen








Vilket liv

Stört svenskaprov återigen. Gillar verkligen när det kommer frågor på sånt vi inte läst.. Och ha 4 poäng på sådant det högst går att komma på 3p på... Okej, lite löjligt av mig kanske men de är störande...

Städat idag då mamma å pappa kommer för att säga hej då innan de drar till azorerna, tur var det också för grannen under kommer upp och kollar om hon ska byta till min lägenhet när jag flyttar i juni.

Så mycket plugg i skolan nu så det inte är klokt.
Sen till veckan har ja 4 prov, Nice eller hur?
Kul, har inget liv just nu.. Om man inte anser plugga morgon före skolan, gå i skolan och plugga tills halv 11 på kvällen är ett liv vill säga

Småfix

Snart dags att bege sig iväg till skolan.
Igår blev vi äntligen äntligen klara med projektarbetet.
Efter skolan blir det lite småfix innan det är dags att plugga till svenska provet...
Ska ner till dykmagasinet och se om Fredrik är där och höra hur han tänkt upplägget med divemaster och rescue kursen. Hoppas verkligen han gjort ett bra schema till Erika, som den andra tjejen heter, som ska ta divemastern. Det blir hennes schema jag får följa i så fall eftersom det egentligen är hon som fått till den här kursen som egentligen inte finns att gå just nu.. Men tänk, det blir minst 41 underbara dyk denna sommar i sådana fall, för 60 måste man ha för att få certifikatet!
 
Skola vare ja..

Stockholm

Då var man hemma efter fyra dagar i storstaden då.
Började bra med att Linda kom för tidigt, jag hade räknat med att kunna springa runt i 20 minuter till i lägenheten men de blev att skynda sig liite, men bara lite för Linda kunde gott vänta då hon var tidig mot när ja trodde hon skulle komma. Vem av oss so mgjorde felet där kan väl omdiskuteras men...
    Sedan började resan mot Stockholm. Tror Linda hade roligast på ditvägen av oss då hon satt och skrattade åt mig när jag sjöng, för vi sjöööng! Fast jag gjorde "rörelser" till. Fast å andra sidan hade jag ganska kul åt att hon blev helsur för att godisaffären i humelsta inte öppnade förräns 50 minuter efter vi passerade. Till saken hör att hon "tjatat" om att äntligen, äntligen var vi snart i humelsta i säkert en halvtimma och så visade de sig inte va öppet:P

Första besöket var hos hennes mormor där vi fick mat och efterrätt. Meningen var att Malin och Gia, vilka vi skulle bo hos, skulle möta upp oss där men de stannade i Husby då de hade lite känningar från gårdagens utgång om man säger så.

Sedan kom vi fram med all vår packning för om man såg oss kunde man lätt tro att vi skulle flytta dit.
Vad vi gjorde i Stockholm då? shoppade lite, var till amerikanska ambassaden, spelade wii, såg på film, umgicks... ja ni förstår
Men åter till ambassaden som är resans primära mål.

Vi kom iväg, lite sent, till ambassaden då Linda var tvungen till Gias arbete två gånger för att skriva ut papper. Lite försenade med andra ord från början. Väl framme gick hon in mot ambassaden, klockan var cirka tio över nio och Linda hade tid klockan tio. Sätter mig tillrätta i bilen, läser svenskaläxor och är duktig. Får ett sms "Ring Mig!"
Så ja ringer och gissa vad, Linda hade glömt korten och utan dem kommer man inte in på ambassaden. Blir till att åka i 130 tillbaka till Husby, hon springer efter korten och jag köper de 11 frimärken som behövs för att få visumet (eller något sånt) skickat tillbaka.
Ger oss va igen i 130 och tro mig, det märks på Linda att det gått upp för henne att detta kan gå åt helvete nu med visumet för vi är 45 minuter försenade när vi kommer till ambassaden igen. Hoppet låg på att det var försenat inne på ambassaden och tack och lov var så fallet!
Så runt 1 halv 2 kanske var hon klar och visumet i land :)

Orkar inte skriva mer om det just nu då jag har huvudvärk men vill göra en liten notering nu i slutet i alla fall och det är att säga tack till Malin och Gia för att jag fick bo hos er! =)
Linda hade rätt, de var störtsköna och riktiga härliga de två, roliga ska man också nämna kanske :P

Förövrigt höll jag på att missa bussen hem. Bara så ni vet...
Höll på att upprepa sig det som hände förra gången med mig, Malin, Madde och Sandra i sthlm... Fast den gången trängde sig Sandra förbi säkerthetsvakten och "sprang" efter bussen dom börjat rulla, säkerthetsvakten springer efter sandra... ja de var en syn de :D



Okej, nytt ämne, Ellens framtidsplaner.
Var in på Dykmagasinet och pratade lite grand om EFR kursen och passade på att prata om Rescue och Divemastern. Angående divemaster ställer jag såklart frågan hur lång tid tar det ungefär att utbilda sig? Jag har ju trott cirka 1,5 månad i princip, och den kursen planderade jag gå i november och rescuen i juni. Men fel skulle jag få.. rejält.. Minst 3 månader, vanligt är 3-6 månader innan man är färdigutbildad. Jippii. Men, nu kommer min stora fundering jag måste ta itu med. Vill jag kan jag få börja utbilda mig nu, börja divemastern innan rescuen och sen gå rescue parallellt med Divmastern, för en tjej som hette Erika skulle snart börja med den. Så nu är jag i valet och kvalet. Jag tjänar trots allt mycket tid om jag börjar nu! Nackdelen är väl att det kostar sjutusen för båda kurserna. Men då får jag EFR kursen gratis och den kostar ju 600 den... Så nu måste jag snabbt välja vad jag vill göra. För jag vill gå kursen, men har jag tid med alla prov som kommer nu :S Jag vet faktiskt inte..
Och det största problemet, väljer jag dykningen måste jag nog välja bort fotbollen. För Divemaster är ett såpass stort steg så då kommer jag inte hinna med båda förmodligen. Så... Just nu är det svårt. Väldigt svårt.

Färjestad

Hejsan alla därute

Idag fick jag äntligen tillbaka min efterlängtade mobil. Eller ja fick tillbaka, jag fick en ny för de kunde inte laga felet vad det än nu var för fel. I mobilen satt även ett 512 Mb minneskort så de känns bra att ha fått ett extra!
Just nu har jag fullt med saker på listan att göra men är för trött för att ta tag i dem. Ska städa, diska, helst tvätta men det får mamma göra tror ja..
För imorgon är det innebandyavslutning och sen måste ja packa inför Stockholm. Halva packningen kommer bestå av läxböcker tror ja.. Fått tips av Lindas syster om vad jag ska ha med mig men den listan behövde revideras lite

citerar
"jag kan berätta vad du ska ha med.... 1.pjamas, 5 trosor, 5 par strumpor, ett par mjukis och 2 tröjjor och typ 3 linnen.. mer behöver man inte"

Vet inte vad jag har att förvänta mig i Stockholm men tror det kommer bli asbra!

Men hur som helst,  efter skolan var jag, Mondira, Emma, Katrin, Nina och Natti på torget för att fira Färjestad, sjukt mycket folk. Men drag vare!
De var rök, sång och hoppa upp och ner. Mest sång kanske för man såg inte så mycket för det mesta..



             

Träningsvärk

Svenskan idag var riktigt härlig. Vi läste texter från Fröding och han skriver på Miin dialekt, typ. Fick läsa en av hans texter högt för klassen också eftesom jag pratar bredast av alla. Förstår inte att ni inte förstod texten,( vissa)
Efter svenskan var det lunch, värsta kön. Tog trettio minuter att ta sig igenom och ändå gick vi före ganska bra. Och på biologin slapp vi förhöret på vitaminer och mineraler. Värsta skönt!

Sedan pratade jag och Emma individuellt med Karina om projektet innan jag drog vidare och åt mat med Sandra. vart vi hamnade sen kunde ja inte riktigt ha gissat i förväg för vi åkte och kollade på bilar. Jävlar va snygg en av bilarna var!
Vi ska och provköra kanske nästa vecka, eller ja.. Sandra ska provköra.

Sedan shoppade jag benskydd, ny stil som jag aldrig förr haft. De är inte gjorda av "plast" utan mer av gummi så de formar sig helt efter benen. Hoppas de blir bra, inga ankelskydd har de heller!

Men fan vad träningsvärk jag har i ena vaden efter fotbollsträningen igår. Usch, trappor är döden nu.
Men får leka med bollen på fredag =)

..Dags att vara social..
Heja FBK!


Kolla regnumret Linda!                                          Skönhet!


Liten update

Min syster tycker tydligen jag uppdaterar dåligt men det kan bero på att jag inte haft internet på ett par dagar kanske ;)

Branäs då

Resan startade vid tjugo i elva då det var dags att ta bussen till Malin, väl där väntade vi på Hannes och Joel samtidigt som Malin packade och jagade myror i köket. Vid tio över tolv när de kom drog vi vidare till (!) Herrhagen, stället jag lämnat för cirka en och en halv timme tidigare, väl där blev vi utstirrade av en tant som gömde sig bakom gardinen. Sedan bytte hon fönster när hon insett vi såg henne och gömde sig bakom en ny gardin..
Då var vi på väg då, nästan...
Efter ett besök på OBS (Subway) bar det iväg till IKEA där boysen skulle köpa chips. Just de Chips.. Yes nu kan resan mot branäs kan börja tänker ni! Nja, inte riktigt. Vi skulle även in på ICA MAXI. Sedan blev det ett pitstop i Deje där vi lastade om packning för vi åkte karavan.. Från Deje tog vi oss till Olsäter innan nästa stop och gissa vad? Vi stannade även i Munkfors fär att handla mjölk och fil och fylla på luft i däcken. Så stop var 15 kilometer i snitt.

Nu äntligen började resan utan avbrott!
Fram kom vi runt fem halv sex till stugorna.

I Branäs var det fullt ös för det mesta. Torsdagen var lite lugnare än fredagen. För fredagen var.... intensiv?..
till på köpet bodde B-klassen i stugan brevid och de hade även en sån där epilepsi lampa, coolt men jävligt tröttsamt för huvudet efter ett tag!
Måste säg att jag är imponerade av borden i Branäs. Borden tänker ni, hur kan man vara imponerad av bord?
Jo, för -  och ja fattar inte hur- de höll för 9 dansande/hoppande 18/19 åringar. Bord är nog gjorda för att dansa på!

På fredagen tror ja de var eller torsdagen.. Var Emma lite klumpig om man kan säga så, hon backade  in baken i bastuaggregatet och fick ett fint minne med sig hem från Branäs.
Lördagen gällde backen för mej, den enda som åkte av tjejerna haha. Först snowblades tills jag insåg jag tappat körkortet och bankkortet i backen. Som tur var var det upphittat och jag bytte då till Snowboard - SKITKUL som vanligt:)

När det var dags för hockey så satt vi där lugnt å väntade d¨å någon kom in och skrek att B var på väg mot våran stuga. Gardinerna drogs för, dörren låstes och tji fick vi för det. De skottade igen våran dörr!!! Mycket kul


Tänker inte skriva så mycket mer detaljer just nu, för ja.. what happens in branäs stays in branäs, sen är jag lat också för jag ska på fotbollsträning snart :P

          

Kärlek

Ja imorgon är det branäs då! Hela klassen exklusive fyra stycken ska med. Ska bli riktigt roligt!
Idag har jag annars hälsat på Lisa och Miranda, jag tror jag är kär. Kunde inte ta ögonen från Miranda och när Lisa frågade om ja ville se efter henne ikväll så var jag väldigt frestad att säga ja. Men samtidigt visste jag att jag skulle behövs packa till Branäs ikväll  och att det skulle komma folk hem till mig ganska snart.
Sedan trettio minuter efter jag kommit hem kom Sara, Hanna, Malin, Linnéa, Nina, Oscar och Per.

Igår, igår då var jag otroligt irreterad. Kom hem efter träningen och en vit saab 9000 stod på min parkering! Eftersom de var fullt på gatan och jag faktiskt betalar för platsen var det nog för att göra mig så irreterad att jag ringde Q-park och anmälde bilen, fotade den och satte en lapp under vindrutetorkaren.

Dagens irritationsmoment var vår projektledare som skulle rättat vårt projektarbete till idag och hon hade inte ens börjat! Snacka om egagemang. Sen fanns det ljusfläckar på himlen och de går till er som var här ikväll och till Erika för att du skickade filen =P. Förövrigt känns mitt liv ganska bra just nu!

You dont even know how special you are
 







RSS 2.0