Tidsnöd

Helgen.

Lördag var det högskoleprov och Sunne med modevisningen som gällde. Högskoleprovet slutade 16.10 och 18.00 skulle jag vara på plats i Sunne. Kanske inte låter så farligt men tänk på detta... När provet slutar ska man ut därifrån och vidare till bilen. Många bilar innebär sniglande köer. Skjutsade även Katrin så de blev en liten omväg. Väl hemma i lägenheten var det dags att skölja av sig och byta kläder. När detta var klart var klockan cirka fem i fem. Till Sunne tar det över en timme om man kör lagligt... Jag var framme tio i sex.

Sedan satt jag med Wendela under modevisningen och vi hade det trevligt där. Linda igonerade oss och hälsade inte när hon gick förbi.. Vi konspirerade därför mot henne under visningen för vilken hon förövrigt var konferencier.

Söndagen då. Åkte hemåt vid tolv och det var för jäävligt väglag över sunnehöjden. Antingen hårdpackad snö eller slask och is. Slutade med att det gick i 40 km/h i snitt...
Annat var det till Deje.
Satte mig vid datorn vid halv 2. Trodde träningen började 3 i Deje. Så jag hade ju gott om tid att blåsa håret och så. Vid tjugo i hörde jag med Sara när hon skulle vara där, "tjugo över", jag tänkte vaddå tjugo över, det var väl tidigt, börjar det inte tre!? Nej se.. det började halv tre och jag hade fyrtiofem minuter på mig att blåsa håret, klä mig, packa alla saker som skulle till karlstad, lasta om från V70'n till min bil och köra iväg. Hemifrån klockan två, framme tjugotvå minuter över. till Deje är det 35-40 kilometer...

Men måste säga att det kändes väldigt skönt att spela fotboll igen! Inte gjort det på nästan två år. Läs 1,5 säsong.
tekniken måste väl finslipas lite sådär en aning men sen så :)
Så om det blir fotboll iår så blir det klubbyte till Deje IK!

Problem

Just nu har jag jättestora problem igen.
På lovet kan jag följa med Linda till Stockholm och vara där 13-16. Men samtidigt behöver jag verkligen plugga. Vi vet inte riktigt än heller hur mycket vi kommer vara tvugna att ändra i projektarbetet. Sedan ska bilen besiktas och sedan ska jag väl hinna med att vara med folk!
Glömde visst att säga att jag har 2 filosofiprov och teckenspråksprov veckan efter...
Kan visserligen utkräva studietimmar då jag låser in mig på något rum och bara pluggar, men har jag den diciplinen?
Tror visserligen ja skulle klara det men...

Annars har denna dag vart en riktig stadsdag. Först var vi i stan på håltimmarna. Gick i affärer, stötte ihop med Magnus, Oscar och Jonathan rätt många gånger så de var med in på Gina, Hm... Men vi hittade dem på Hm så...
Sedan efter skolan runt halv sex började Emma, min och Mondiras shoppingtur igen. Affärerna stängde 21 nämligen!
Så det va rabatter, godis och presenter lite härvar. Mycket trevligt tjejer!

Klarhet

Jag tror äntligen jag vet vad jag vill göra efter studenten. Har haft väldiga problem med att veta hur jag ska göra med utbildning och så... Men idag kom jag äntligen på hur jag ville göra på allvar. Börjar med att arbeta på Munkforssågar och Calligraphen. Sedan i antingen april eller juni börjar jag med Rescue kursen, förmodligen blir det väl i juni eftersom jag måste gå EFR kursen först innan jag får börja med rescuen. När den väl är avklarad blir det att dyka och samla loggade dyk och förhoppningsvis tjäna ihop så mycket att jag har råd till en egen utrustning. Det kommer ta sin lilla tid. När det förhoppningsvis är fixat hoppar jag i november på nästa kurssteg som är Divemaster kursen. När den är färdig får jag sedan arbeta som dykinstruktör!
Och vad kan egentligen vara ett bättre arbete än att få dyka och se undervattensvärlden?


Nej så får det bli. Nu vet jag vad ja vill


Pinsamt

Hann precis sätta mig bakom ratten idag när två sms kommer insusandes. Det ena var ett slags Godmorgon sms, det andra blev jag ställd av...
 Det andra innebar förövrigt att jag var tvungen att fråga ut på Nina lite eller i alla fall utbrista "Nina vad har du sagt nu!!" när hon kom till skolan. Tror hon blev uppriktigt förvånad av att ja redan visste vad hon berättat.. Men just nu är det lite pinsamt istället.. ehm .. ja.. Hmm.. men skitsamma, hoppas bara inte Du tog illa upp

Sedan har dagen vart helt okej. Virrig kemilektion som vanligt, dryg fysiklektion som.. ja... vanligt. Dansen var helt okej.
Lämnade in mobilen återigen på lagning. Denna gång skulle de gå snabbare sa han. Hoppas det för jag behöver verkligen min mobil! Eller ja.. en det går att skriva sms på.


Ska förövrigt på "modevisning" på lördag efter högskoleprovet. Hmm, jag på modevisning, detta kan bli intressant.

Beslutsångest

Just nu känner jag mig allmänt förvirrad. Det är så många val som ska tas på så kort tid.

Vad vill jag göra när jag tagit studenten? Jag vet att jag egentligen inte vill fortsätta studera direkt. Istället vill jag ut och resa, arbeta tjäna pengar och sen leva helt enkelt. Med leva menar jag resa.
Å andra sidan har jag en två utbildningar jag vill gå och de skiljer sig totalt från varandra

♦Biomedicinsk analytiker
♦Reseledare

Reseledare skulle å andra sidan kombinera detta med att resa, och då får jag betalt dessutom betalt för det. Det vill säga om man blir antagen till utbildningen...  Men jag har funderat på reseledare ända sedan jag var liten och började resa kontinuerligt. Verkar vara ett helskönt jobb!


Sedan måste jag bestämma om jag ska säga upp lägenheten eller ej. Det ska jag komma på inom en vecka nu...
Det som gör det svårt är det att jag vet att jag förmodligen har arbete minst fram till jul i Munkfors. Sommarvikariatet har jag redan..
Men det känns så ovärt att lämna den här lägenheten! Men i så fall måste jag betala hyra själv om jag har den kvar och det vill jag ju inte egentligen..
Men ändå, lägenhet i Karlstad är ganska bra, nära till allt liksom. 
Speciellt ovärt att säga upp den är om jag finner utbildning eller arbete i Karlstad..

Nästa val heter Branäs & Bil. Jag har plats i en bil och slipper på så sätt köra själv. Men å andra sidan kan vi få Emmas familjs kombi. Det enda är att då måste jag köra fram och tillbaka själv utan chans till att bli avbytt eftersom jag är den enda med körkort i så fall. Men det skulle vara väldigt skönt att köra själv på ett sätt eftersom man då har full kontroll på bilen. Tycker valet är väldigt svårt eftersom det har sina fördelar båda två.

Sista valet heter; Vad ska jag köpa till mamma i födelsedagspresent!


Oh my god

Äntligen, äntligen är vi klara med första utkastet för projektarbetet. Tror det landar på 57 sidor.
Just nu är det en OMG känsla. Katrin, vår Katrin diskar nämligen i skrivande stund. Som Emma sa, oj oj oj -det börjar bli pli på henne.

Igår såg vi på slumdog millionaire och twilight, två mycket sevärda filmer.
Var även på bio i fredags, en shopaholics bekännelser. Den var riktigt riktigt kul emellanåt, och aftonbladet hade bara gett den 2+. Den var klart bättre än så!

Min mobil la av idag för övrigt så jag är tillbaka på den gamla K810'an om ni underar varför smsen tar sån lång tid att få svar på.

Skadeglädje

Sitter här och skrattar åt Linda. Hon har nämligen missbedömt när hennes tåg går, närmare bestämt med två timmar ;D Tåget gick halv elva tydligen, och nästa går inte förräns 13.40! Linda trodde tåget gick 11.40... Ganska kul eftersom jag faktiskt frågade om hon hade koll på tågen, å jadå det hade hon.
 Men det är som man säger: skadeglädje är den enda sanna glädjen. Och snart kommer Emma och Katrin så vi ska ut och handla mat!
Bara för att Linda ska störa sig - ROFLMAO



Efter många om och men hamnade vi på Ica i skoghall/hammarö. Var verkligen svårt att handla eftersom vi skulle vara nyttiga i våra val! Det är först när man verkligen bryr sig om shoppniglistan man inser vad dåligt utbud det finns till rimliga priser. Men det slutade med, pasta, kyckling, lax, kött. och sallad Låter väl ganska bra tycker jag och detta skulle vara till hela helgen, bara så ni inte tror vi vräker i oss. Fast i och för sig gjorde nog Katrin det. Slutade du någonsin äta eller dricka cola? Katrin drack 2 L cola själv... 

En olycka händer lätt..

Nyss kommit hem då. Dagen började bra med att jag tyckte bilens bromsar tog ovanligt långt ner. Reflekterade lite över det men eftersom de blev bättre ju varmare bilen blev så var det ju helt okej - de fungerade trots allt ganska bra.
Efter matchen skulle jag köra mig, Annie och Elin hem till Herrhagen, åkte ner för backen vid Forsnäs - Bromsarna tog inte. Fick trycka bromsen i botten å de var jämnt och nätt att vi stanna innan korsningen. Åkte hem för att hämta lite saker, tvätt och så... Sa till pappa att ja tyckte mina bromsar tog extremt dåligt så vi gick ut och kollade bromsvätskan. Inge fel där.... Sa att om mamma vart hemma hade jag nästan velat ta hennes bil. Satte mig i miin bil med pappas visdomsord - känner du att bromsarna tar dåligt åk i 10 km/h till karlstad om de så skulle vara . Stänger dörren och då rullar mamma in med den andra V70'n. Hon öppnar dörren å bara - ska vi byta bil? Självklart svarar man ja. Hade ju fler med i bilen och vill ju på inga sätt äventyra deras säkerhet, eller min för den delen. Så nu kommer jag köra V70 ett tag framöver :D Eller i alla fall tills min skärper sig eller de behöver få sin tillbaka!


Men jag ger mig vuxenpoäng för att jag bytte bil


Random

♦ Skolan helt okej
♦ Skjutsade Emma till universitetet, trodde visserligen  jag själv också skulle dit men min karma steg iallafall ;)
♦ Åkte in till stan, träffade Linda
♦ Åkte hem, Sandra kom och hälsade på
♦ Ska ta och läsa Stolthet och fördom nu, vara duktig elev som omväxling


Right now...

VI TOG DUBBELN !!!
Vinst i dagens 20 final också =P Härligt!



Hur man vet att något är fel inom en - varken dolly parton, wham, pink eller dixie chicks kunde få mig att tänka på annat. Vissa låtar får mig alltid att bli glad, men denna gång funkade ingen, det har aldrig hänt förut. Men jag antar jag har mig själv att skylla. Det som snurrat i mitt huvud och har gjort det hela dagen är främst två saker

1) Man vet inte hur mycket man saknar något förräns det är borta
2) Vad har jag gjort

Men jag har blivit ombedd att släppa tankarna, och ja ska försöka. Försöka, kommer nog inte gå så bra men jag SKA försöka!



Att en mening kan göra så ont...

Riktigt illa skött

Igår tror jag att jag gjorde något riktigt dumt. Oerhört besviken på mig själv i detta nu, man gör inte så helt enkelt, man gör inte det... kommer bli så roligt i skolan idag, med all tid att tänka som man får -  =´(



Grattis till Linda 19 idag!



Skola - massage - avskyrt
Positiv idag.. jag vet

Resor


Dags att byta boskstav i spalten till höger. Passande nog till R som i resor. För nu börjar det äntligen struktureras upp lite resor i min kalender.
Branäs med klassen blir snart - v.14. Kommer blir asroligt - iallafall hoppas jag det.
New York, veckan inte hundra spikad men i maj/juni blir det - jag ser verkligen fram emot det! Mest av alla resor tror jag för förra gången hann vi inte så mycket som jag önskat. Sen får jag se syster igen också :)
Och 15 augusti som det ser ut blir det Side i Turkiet :P

Idag har vi annars haft ett ganska stört prov. De flesta av oss har pluggat in alla romantikens författare och verk - men det kommer nästan bara om romanikens kännetecken.. Endast 5 poäng på svenska författare, deras verk och betydelse. Dåligt måste jag säga! ↓


Skönt

Skööönt, nu sitter (peppar peppar ta i trä) alla damer och herrar med respektive verk från romantiken. Får hoppas det sitter kvar imorgon när man vaknar. Det enda som är lite dåligt kanske är att jag inte kan så mycket historia om varje person, det vill säga vart de växte upp, arbetade och såvidare. Sedan har jag även upptäckt att våra böcker - ja de är i plural.. Säger emot varandra. Olika debutromaner.. olika uppväxter.. böckerna ger inte samma bakgrund, så vilken är rätt? Lovar att vår lärare inte tar hänsyn till detta i sin bedömning.

Men nu ska jag för en gång skull vara duktig och gå och lägga mig snart. Gillar förövrigt  min mobil nu när vi blivit vänner!

Bara en sak kvar att skriva MUNKFORS IBK DM18 MÄSTARE!
♥Dags att börja ladda inför DM20 som är på tisdag♦

Svenskaprov

Imorgon har vi alltså prov på romantiken i svenskan. Känns just nu som inget fastnar. De som är kvar att få in helt är Stagnelius, Tegnér, Almqvist, Geijer, Runeberg, Heine och Poe - alla sitter halvt...
Känns så jävla ovärt på något sätt. Men jag måste fortsätta plugga nu hur motvilligt det än känns.
Men finns iallafall en dikt av Goethe som jag kommit att gilla - Älvkungen

vem rider så sent i stormens dån?
en fader det är med sin späde son.
och gossen har det så gott på hans arm
den känns så fast, och hans famn är varm.

min son, varför döljer du rädd din syn
älvkungen, far, där i skogens bryn,
älvkungen med krona och släp du väl ser?-
ett töcken, min son, och intet mer!

"du väna barn, kom, följ mig åt!
av mig får du lära mång lek och låt.
av brokiga blommor står stranden full,
min moder skall klä dig i skrudar av gull."

min far, min far, du hör väl ändå,
vad älvakungen lovar mig få?-
var lugn, var lugn, min älskade pilt!-
i vissna löven susar det milt.

"kom, fagra gosse, kom följ mig blott!
mina döttrar vårda dig ömt och gott.
mina döttrar, de svinga i ring var natt
och vagga och söva dig in min skatt."-

min far, min far, du ser då väl nog
älvkungens döttrar i dyster skog?-
min son, min son, nu ser jag det gott:
de gamla pilar skymta så grått.-

"din fägring mig lockar, jag har dig så kär,
jag tar dig med våld, om ej villig du är."-
min far, min far, han hårt i mig tar,
älvkungen gjort mig så illa, far!

sin häst han rysande sporrar i hast
och håller det kvidande barnet fast.
sin gård omsider når han med nöd.
då låg i hans armar gossen död.

Studentfest

Ja igår var det studentfesten - som inget kan ha missat.
Började med att Jocke, Jocke och Kimmy kom å lämnade grejer i kylen, sen kom Malin, Katrin och JG. Dröjde inte länge förräns jag åkte för att köra de tre förstnämnda från universitetet då de lämnade sin bil där. Sen efter ett litet tag när vi kommit till mig igen droppade Emma A in och sen kom de ganska snabbt de andra också. Det vill säga Deje, Valle, Malin, och Emma Ax.
Vid halv 11 tror jag drog vi ner till nöjes, Linda hann att va här och lämna grejer å Sara gjorde favorit i repris - Föll ihop framför mina fötter ;)

Väl på Nöjes var det total omöjligt att finna varandra när man väl tappat bort varandra. Kändes dock som nästan alla nvsp'are från A och B var där! Annars var vi väl lite på dansgolvet, träffade gamla kompisar man aldrig ser annars så det blev en del pratstunder å sen såklart, bowlingbaren. Men dansgolvet, som förövrigt var uppbyggt i nivåetapper, jädrar vad trångt!!

Tyvärr visste dei baren inte vilken drinken var jag fått tips om, (gröna jävlar) så det fick bli freestyle av Sourz Sour Apple, vilken är göör GOD! Men de ska va ngt liknande i den..
Både Jocke å jag drack den som sista drink så ja, den rekommenderas ;D



Läser svenska, kollar på melodifestivalen och lagar mat. Och alltså seriöst, vad har hänt med svenska folkets smak...
Melodifestivalen blir bara sämre, eller så får jag bättre och bättre smak

Studiebesök

Just stämt gitarren med nya stämmaren som fungerade klockrent! Äntligen blir 6E stämd !
Inte som min förra som alltid lurade mig och jag fick stämma på gehör..
Biologiprov har det varit idag, gillar inte mariannes prov men det var väl inget nytt. Självklart fick jag torrhosta precis som i onsdags när vi var på bakterielabb på sjukhuset.. Så Marianne fick hämta tuggummi åt mej :)
Träningen idag var annorlunda, nämligen ingen innebandy alls !
Först lekar som upvärmning, sen fys, lekar, fys å nedvarvning.. Värt att åka ner

Annars har dagen varit som den vart. Studiebesök på dövas förening vilket faktiskt var kul!
Vi fick se bland annat hur det fungerar med tolk och en av tjejerna som talade hade så jävla skön röst, mycket bekkväm att lyssna på :)
Studiebesöket på sjukhuset, eller ja labben, var också helt okej eftersom ja funderar på på yrket biokemisk analytiker!
Så det var värt den extra tiden i skolan.

Och imorgon är det NÖJES !
ALLA SKA DIT som det heter. Vi får väl se hur det blir med det men folk kommer det lugnt att vara mycket av!
men frågan är... Ska man gå dit med eller utan jacka?

Sandra is here

Ja då sitter jag och Sandra här med varsin dator. Sandra bjöd på mat idag och sedan tog vi en liten shoppingtur till Ica. Maten var mycket avancerad för våran nivå.
Fast det dröjde bara en och en halv timme efter det att vi kom hem så sov hon för att vakna lagom till cityakuten.
Men det var väl ganska bra för då kunde jag plugga :) Men det är ett under att hon kunde somna efter så mycket energi och koffein hon dragit i sig! 

En bra nyhet!
DM-Finalen ska spelas på söndag så Friday is on everybody!

Så trött!


Sitter här och väntar på Emma, vaknade imorse av klockan men var så trött att jag efter tre snooze skickade iväg ett sms och bad henne komma en halvtimme senare.. så nu sitter jag här och väntar.
Var kanske uppe lite sent på msn med tanke på vilken tid jag skulle upp.. Men det var kul  och klockan rann iväg. Ovanligt när det gäller mig, eller inte.

Undrar vart Emma tagit vägen

Sunne


Ja vad har man gjort denna helg då?
Igår åkte jag till Sunne och var med Linda. Dit kom även styvsläktingar till Linda, lite oväntat, så det blev middag med lite fler än väntat ;). Men det var trevligt tyckte ja, även en katt och en hund var närvarande! Och ni som känner mig vet att ja fastnade med djuren eftersom vi inte har några egna i vår familj. Ledsen guldfisken men du räknas inte riktigt... sorry
Sedan på kvällen såg vi på film och tv.. Seriöst, vi såg på så ska det låta, tror inte ja gjort de på år å dag :P haha

På morgonen fick jag nog den mest originella frukosten tillagad på ett mycket ooriginellt sätt, snabbmakaroner. Vattnet kokades med en... vattenkokare. Tror de flesta brukar värma de på spisen direkt, eller har ja fel?
Både jag och styvmamman rynkade på pannan när Linda hällde i ett havlkilo salt i vattnet. Fast då behövdes inget extra salt när vattnet hällts av heller!
Säger inte att det är fel sätt, bara att det är annorlunda ;)
men annorlunda är inte alltid dåligt, tänk på det.

Köpte ett riktigt gaming headset igår också, så idag har ja pratat på skype en del, försummat biologin känner ja!
men så somnade jag vid nio också...
Och imorgon kommer Emma hit klockan 10 för att börja arbeta å Katrin kommer vid 14 så blir nog att lägga sig snart.

Editor Out

Sorg


Idag har jag vart jätteduktig och kollat ut vilket headset jag ska köpa till skype imorgon så jag kan tala med syster i Larchmont. Men, hämtade även vår gemensamma hårddisk när jag var hemma en tur, som hon fått ansvaret över... Visserligen är nog det mesta mitt men ändå.
Vad upptäcker jag när jag ska koppla in den i datorn? Den fungerar så klart inte!
Detta innebär att mina bilder från ja säg, 6-8:an är borta, minst. Sedan filmer, dokument..
Tror inte jag har säkerhetskopior på allt nämligen så det är nog kört för vissa filer. 
Kan inte ens ta henne för vad hon ställt till med, hon är ju på andra sidan jorden!!
Bara innerligt besviken just nu..

Hjälpte Sandra igår med skype också. Tog väl minst en timme att få det att fungera för henne. Telefon support där.
Men hon kommer å sover hos mig på måndag så då ska vi ha en riktig genomgång och laga mat tillsammans. Vad säger du om det syrran, jag å Sandra i köket tillsammans ;)

Jo en liten detalj till då mina vänner, Lennart idag på träningen...
"Ja då har vi gett Hagfors två datum att välja att spela finalen på, den 13 eller den 15 mars"
Någon som ser problemet här?

Studentfesten

Ja då var studentfesten spikad. Förfest hemma hos mig blir det först, har Sara och jag bestämt, innan vi beger oss till nöjes. Hela 500m att gå så vi ska nog orka, förhoppningsvis!
Biljetterna är inte så dyra heller, 105 kronor bara!
Idag fick jag annars de första livstecknen från syster som flyttat till usa, hon hade det så bra så. Fast det hindrar såklart inte att jag åker dit och hälsar på i maj/juni. Fast det blir nog en hel del gå för sig själv så om någon har lust att hänga med så hojta till.
Har även hunnit med en tripp till Deje idag för att börja med balklänningen. Ska bli spännande att se resultatet!

Kom just på att Marianne inte kommer bli så glad på mig imorgon, måste ta ledigt från sista delen av hennes lektion för jag har innebandy, just ja... hmm.. får fixa de på något smidigt sätt..

Var hos mormor förut också. Fikade lite och såg på tv. Sedan visade hon bilder på morfar som vanligt och varje gång börjar hon nästan att gråta, jag hatar det för det är så hjärtskärande att se! Det är lite över ett år sen nu som vi satt och vakade vid hans säng men jag minns det ändå som det var igår. Ogillar sjukhus lite efter det men man härdas och tillslut så övervinner man sorgen och synerna.

Editor Out

Återigen


Ja då var det dags att starta upp min andra blogg. Så välkommen till bloggvärlden har jag redan sagt till mig själv tidigare. Nu funderar nog många, va har du en blogg!? Svaret är ja, det har jag. Har bara inte varit snäll nog att berätta det. Annars kan jag vara ganska snäll när jag väl vill, händer faktiskt då och då.
Nåja, tänkte bara säga välkommen till hetluften igen till mig själv.

Editor Out


RSS 2.0