I'm a rescue diver :D

Då var ÄNTLIGEN rescue diver kursen klar. Vid 10 var det samling på dykmagasinet, så vi satt där 8 dykare och the boss himself och väntade på larmet. Idag skulle vi kalla att vi var nationella insatsstyrkan. När det gått en halvtimmebörjade alla bli lite väl nervösa och så ringer det, alla blev ännu mer nervösa och då var det Ulf som berättade att parkeringvakterna kom om någon hade glömt lägga i... suck så det var falsklarm och alla var skärrade. Vi satt nämligen inte bara å vänta utan fick dykolyckor berättade för oss...
Men 10.54 kom larmet och vi fick bege oss till Gubbholmen i Karlstad, det vill säga klarälven. Jag och Ulf var förste dykpar och Magnus och Eddie det andra.

FY FAAAAN säger jag bara, 3 dykare ahde gömt sig i älven, älven är hög... högt vatten innebär ström - big deal!
Jag och ulf skulle ta den som låg under bron för där syntes bubblor, vi simmade för våra liv men vi kom ingenstans, strömmen var fööör stark. Effter omvärdeat tog vi av oss fenorna och gick till andra sidan gubbholmen och tog oss till en plats högre upp och drev med strömmen, när vi väl gick ner fick vi glida undervattnet med strömmen men fann ingen dykare där, började då dra oss med fingrarna tillbaka och söka vart vi kan ha missat honom, och under broar är strömfåran som starkast så OMG om inte kroppen värker imorgon. Dessutom är halva botten kompakt lera som inte dirwekt går att få fäste i. Sen visade det sig att två minuter från det att vi gick ner förmodligen mindre gick den "försvunna dykaren" upp på ytan. Så det fanns ingen vi KUNDE hitta.
Sen begav vi oss ner för älven där Johan och Eddie slet med ett annat offer med HLR och Erika som stod på land å var ledare typ. Så när offret var uppe var det över, Alla fyra offren hade omhändertagits och överlevde.

Vi fick ett jäävligt svårt scenario, till och med dykledarna sa att det var tekniskt svårt detta och tromig, älven är vsår att söka i, för missar man dem måste kan man inte simma tillbaka, du måste upp till ytan, ta dig till land och gå i igen, och missa någon när man pker med fötterna före och man inte vet vart de ligger är svårt.
Men sen när vi väl samlades var de lite prat och vi begav oss till dykmagasinet och väntade i ett rum för oss dykare och ett där ledarna satt och utvärderade om vi var godkända eller inte. Men det var vi!!!

Så nu mina vänner är det klart och ci som gått kursen kan nu kalla oss Rescue divers - räddningsdykare.

Kommentarer
Postat av: ´kaat

GRattis :D

2009-08-16 @ 20:43:35
Postat av: emma

du är sämst på att uppdatera.

2009-08-31 @ 12:02:42
URL: http://wordsaboutme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0